Pasta carbonara

Een overzicht van heerlijke Italiaanse maaltijden

Pasta carbonara met peterselie

Pasta carbonara met peterselie

Ingrediënten:

  • Spaghetti
  • 150g Pancetta (in blokjes)
  • 1/3 kopje room
  • 2 eierdooiers
  • Peper & zout
  • 1/3 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie

Aantal personen: 3 tot 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
2.33 sterren - gebaseerd op 3 reviews

De pasta carbonara met peterselie is het originele recept dat slechts een kleine toevoeging heeft. Het gerecht wordt namelijk bereidt met Pancetta blokjes die een beetje zout van smaak zijn. Als je hier niet van houdt, kun je ze ook vervangen door spekreepjes. De pasta carbonara wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en een beetje room. Gebruik eventueel crème fraîche. Om de maaltijd nog lekkerder te maken wordt er verse peterselie toegevoegd.


Bereiding Pasta carbonara met peterselie:

De voorbereiding van de pasta carbonara met peterselie is minimaal en de maaltijd is hierdoor snel klaar. Binnen 15 tot 20 minuten heb je een heerlijk gerecht klaarstaan. Het recept voor deze pasta carbonara is geschikt voor 3 tot 4 personen.

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg genoeg zout toe. Doe daarna de spaghetti in de pan en zorg dat alle slierten onder water zijn. Roer eventueel een keer door de pan om zeker te weten dat alle pasta meekookt. Bak de pancetta blokjes op medium temperatuur zodat het vlees ongeveer tegelijkertijd met de spaghetti klaar zal zijn.

Als de pancetta niet vet genoeg is, kun je wat olijfolie toevoegen. Klop daarna de room door de pancetta en laat het even meekoken. Giet de pasta af maar zorg dat er een klein beetje zout water in de pan blijft. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pasta en voeg de pancetta en room toe. Meng de pasta carbonara goed door elkaar en breng op smaak met peper.

Roer vervolgens de eierdooiers door de spaghetti zodat het goed kan binden. Dien direct op en serveer eventueel met extra geraspte kaas. Garneer de pasta carbonara met een beetje verse peterselie.

TIP: Als de pasta carbonara te dun is, kun je een extra eidooier toevoegen. Hierdoor wordt de saus wat steviger en zal het beter hechten. Zorg er wel voor dat je nogmaals goed roert.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: